Enginar Dolması

MALZEMELER
2 adet enginar
150 gram kıyma
4 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğan, domates, sarımsak robotta çekilir. Yıkanmış pirinç, salçalar, baharatlar ve kıyma eklenerek karıştırılır. Enginarların sapları dik durmalarını sağlayacak şekilde kesildiktikten sonra, yaprakların arası iyice yıkanır. İç malzeme el yordamı ile yaprakların arasına doldurulur. Tencereye konulan enginarların yarısına gelecek kadar su doldurulup, üzerlerine zeytinyağı gezdirilir. 50 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılıp elle yenilir.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder