Malzemeler:
Pırasa 6 adet 1200 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
HAZIRLANIŞI
Pırasaları kesin. Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynatın. Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşlayın, kevgirle haşlama suyundan alın ve orta kısımlarını, parmakla iterek çıkarın. Soğanı soyun, maydanozu ayıklayın ve her ikisini de ince ince doğrayın. Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştırın. Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldurun. Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırakın. Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yayın, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştirin. Haşlama suyunu kaynatın, dolmaların üzerine yavaşça gezdirin. Ağzını kapatın ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirin. Dolmaları servis tabağına yerleştirin. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıtın. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder