6 kişilik
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
150 gr. bitter çikolata
Yarım çay kaşığı tuz
Karamel için:
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu karıştırıp kısık ateşte karamelleşinceye kadar kaynatın. Karameli pasta kalıbına döküp, kenarlarına sürün. Pirinci haşlayın. Sütü, şekerle karıştırıp kaynatın. Pirinci, vanilyayı ve tuzu ekleyip, karıştırın. Karışımı kalıba döküp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirip, ılıtın. Çikolatayı küçük parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Pirinçli süte ilave edip karıştırın. Çikolatalı karışımı karamelli pasta kılıbına dökün. Bir tepsiye kalıbınızın yarısına gelecek kadar su koyup, pasta kalıbını tepsideki suya oturtun. 160 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Çikolatalı pastayı soğuduktan sonra buzdolabında bekletip, servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder