Peynirin nerede ve nasıl saklanacağı, çeşidine bağlıdır.Örneğin daha yumuşak olan peynirleri (beyaz peynir gibi) beş santigrat derecede saklamak uygunken, yarı sert ve sert peynirleri 11 ile 13 santigrat derece arasında saklamak daha sağlıklı olur.
Paketi açılan peynirin ise özelliklerini koruyabilmesi için doğrudan ışığa maruz bırakılmaması gerekir. Kurumaması içinse yağlı kağıda sarılıp alüminyum folyoyla kaplanması, havadar ve soğuk (0-4 santigrat derece arası) bir yerde muhafaza edilmesi gerekir.
Peyniri saklarken dikkat edilmesi gereken önemli şeylerden biri de peynirin buzdolabında keskin kokulu yiyeceklerden uzak tutulmasıdır. Ayrıca peynirin daima temiz bir bıçakla kesilmesi de çok önemlidir.
Peyniri derin dondurucuda saklamak ise sadece pişirmek amacıyla kullanılan çok sert peynirler için geçerli olan bir yöntemdir. Ama çok sert peynirlerin bile derin dondurucuda ancak iki ay süreyle saklanabileceği unutulmamalıdır. Rutubet miktarı fazla olan peynirler, yani yumuşak peynirler ise dondurularak saklanmaya hiç uygun değildir.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder