Şehriyeli Sütlüce Çorbası

MALZEMELER
· 1 su bardağı arpa şehriye
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 adet orta boy havuç
· 2 diş sarımsak
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 8 su bardağı et ya da tavuk suyu

Sos için;
· 1 adet yumurtanın sarısı
· 1 yemek kaşığı un
· 1 adet limonun suyu
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
· 6 çay kaşığı kuru nane, kuru fesleğen




YAPILIşI:
Zeytinyağını orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Üzerine rendelenmiş soğan ve havucu ekleyin. Sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayıp tencereye aktarın.
Malzemeleri tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavurduktan sonra, üzerine şehriyeyi ilave edin. Yine karıştırarak 1 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak haldeki et ya da tavuk suyunu tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra çorbayı arada sırada karıştırarak kaynamaya bırakın.
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kaseye aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla çırpmaya başlayın. Yoğurdu da ekleyip iyice çırptıktan sonra sosu, kaynamaya başlayan çorbaya yavaş yavaş aktarın.
Karıştırmaya devam ederek çorbayı 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane ve kuru fesleğeni ekleyip tekrar karıştırın. Sıcak sıcak servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder