Çikolatalı Şölen Tarifi

6 kişilik
Malzemeler
200 gram beyaz çikolata
İçi için
200 gram bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı kakao



Yapılışı:
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. (Yani kaynayan bir kabın içinde başka bir kap oturtun ve çikolatayı bu kabın içinde eritin.) Beyaz çikolatayı bu şekilde eritip kağıt kalıpların içine fırçayla sürün. Dolapta soğumaya bırakın. Çıkartıp bir kat daha çikolata sürün ve bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Kalın bir tabaka halinde olan bu çikolata çanağı buzdolabında donunca etrafındaki kağıt kalıbı çıkartın. Ortaya çikolata çanağı çıkacaktır. Bu arada çiğ kremayı ocakta ısıtın içine bitter çikolatayı, tereyağını, neskafe ve kakaoyu ekleyip karıştırın. İstenirse şeker de eklenebilir ama çikolatanın şekeri yeterli olabileceği için ben koymuyorum. Ocaktan alınan siyah çikolatalı karışımı da soğutup her bir çikolata çanağının içine sıkma poşeti ile paylaştırıp süsleyin ve servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder