Denizden Gelen Lezzet Kalamar

4 kişilik
Malzemeler
8 kişilik
200 gram kalamar
1 şişe soda
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı

Yapılışı:
Derin bir kabın içine unu, kabartma tozu ve sodayı karıştırıp boza kıvamına getirin. Kalamarları dondurucudan alıp bu karışımın içine batırıp çıkartın. Kızgın yağın içine atıp 5 dakika kadar kızartın. Salata ile beraber servis yapabilirsiniz. Yanına tarator da yapılabilir. Ekmek içini ceviz ve sarımsakla mutfak robotunda çekip biraz suyla inceltip sos kıvamına getirin. Kızarmış kalamarla birlikte servis yapabilirsiniz.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder