Dolma Lezzetleri; Etli Pırasa Dolması




6 Kişilik
Malzemeler
3 adet kalın pırasa
300 gram orta yağlı dolmalık kıyma
2 su bardağı osmancık pirinç
Bir buçuk kg beyaz kuru soğan
1 demet maydanoz
Bir buçuk çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çorba kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım su bardağı zeytinyağı


Yapılışı
PIRASA LARI dört parmak genişliğinde kesin. En dışta kalan halkasını çıkartın. İçlerindeki halkaları da tek kat kalacak şekilde çıkartın. Kıymayı bir kaba alıp üzerine ince kıyılmış soğan ı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve kıydığınız maydanozu ekleyin. Salçaları ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi yoğurun. Pırasaları harçla doldurup kare bir fırın tepsisine dizin. Bir taraftaki pırasaları yatay bir taraftakileri dikey dizin. Böylece ağızları açılmaz. Üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin. Zeytinyağı nı dolmaların üzerine gezdirin. Tepsiyi alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırını kapatarak, tepsinin üzerindeki folyoyu alın ve dolmaları fırının sıcaklığında 10 dakika bekletin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder