Et Yemekleri Zeytinli Nuar Tarifi

MALZEMELER
1 kg. nuar (dana butundan çıkan rostoluk et)
2 su bardağı dolgulu yeşil zeytin
1'er adet kereviz, patates ve soğan
2 adet defne yaprağı
15 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak


Hazırlanışı
Nuarı dilimleyin, üzerine bütün kereviz, dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Tencereye etin ve sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişirin. Et ve sebzeleri servis tabağına yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarıp kıyılmış zeytinleri ilave edin. Sosu 10-15 dakika pişirip etin üzerine gezdirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder