6 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı makarna
50 gram çekirdeksiz zeytin
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Yarım demet dereotu
50 gram beyaz peynir
Yapılışı: Makarnaları kaynayan suda 15 dakika kaynatıp süzün. Derin bir kabın içinde de ezilmiş sarımsak, kıyılmış siyah zeytini, haşlanmış bezelyeyi ezerek karıştırın. Kıyılmış dereotunu beyaz peyniri, zeytinyağını da ekleyip zeytinli karışımı oluşturun. Süzülmüş makarnaları bu zeytinli harçla birlikte harmanlayın ve servis tabağına alın. Son olarak haşlanmış mısırı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
Bu Site Sizlerin..
Blog Archive
- Haziran (16)
- Mayıs (65)
- Kasım (1)
- Ağustos (65)
- Temmuz (69)
- Haziran (32)
- Nisan (4)
- Mart (58)
- Şubat (266)
- Ocak (1)
- Eylül (79)
- Aralık (23)
- Kasım (36)
- Ekim (145)
- Eylül (211)
- Ağustos (204)
- Temmuz (67)
- Haziran (55)
- Mayıs (61)
- Nisan (141)
- Mart (174)
- Şubat (235)
- Ocak (264)
- Aralık (527)
- Kasım (426)
- Ekim (34)
Labels
- APERATİFLER
- BAKLAGİLLER
- BÖREKLER
- CİĞER
- CORBALAR
- ÇİKOLATA
- Çörek
- DENİZ ÜRÜNLERİ
- DİĞER TARİFLER
- DOLMALAR - SARMALAR
- DONDURMA - KREMALAR
- DÜNYA MUTFAĞI
- DÜRÜM
- ekmek
- EKMEKLER
- ET YEMEKLERİ
- GAZETEDE ÇIKAN HABERLERİM
- İÇECEKLER
- KAHVALTILIKLAR
- KEKLER - PASTALAR vs..
- KIYMALI - KÖFTELİ
- KOMPOSTOLAR
- Krep
- Kup
- kuzu
- KUZUETİ
- lavaş
- MAKARNA - MANTI vs.
- MEYVELER
- MEZELER
- ORBALAR
- PEYNİR - YOĞURT
- PİDELER - PİZZALAR
- PİLAV - BULGUR
- Poğaça
- pratik
- PÜF NOKTALARI
- REÇEL - MARMELAT
- Sakatat
- SALATALAR
- SEBZELER
- SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL
- sos
- SOSLAR
- SUCUK-SALAM-SOSİS-PASTIRMA
- SUFLE
- SÜTLÜ TATLILAR
- TATLILAR
- TAVUK - HİNDİ vs..
- TURŞULAR
- TUZLULAR
- YEMEĞE DAİR..
- YUMURTA
- ZEYTİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder