MALZEMELER
3 bardak su
2 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gr. tereyağı
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı maya
Yarım su bardağı çilek reçeli
1 su bardağı krema
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 çorba kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlamak için, unu eleyip ortasını havuz gibi yapın. Mayayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırın. Unun ortasına maya, oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, süt ve tuzu koyun. Bir mikser yardımıyla veya el ile yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Yeterli büyüklüğe ulaştıklarında fırına atın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Kremayı çırpın. Ponçikleri ortalarından ikiye ayırın fakat kopartmayın. Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımıyla sürün, kremayı bir sıkma torbası yardımıyla sıkın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder