Balkabağı Çorbası

MALZEMELER
• 2 büyük dilim balkabağı
• 3 sap pırasa
• 1 adet büyükçe patates
• 1 lt. krema
• 2 su bardağı su
• Bir tutam muskat rendesi
• Bir tutam taze çekilmiş karabiber
• Zeytinyağı ve tuz





HAZIRLANIŞI
Pırasa ve patatesi irice doğrayıp zeytinyağında biraz çevirin. Üzerine biraz tuz serpip, kabakları ve suyu ekleyin ve kapağını kapatıp, 30 dk kadar kısık ateşte iyice haşlayın. Blenderdan geçirip kremasını, karabiber ve muskat rendesini ekleyin, kıvamı biraz yoğun olmalı ama çok katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.5-10 dk. kadar karıştırdıktan sonra altını kapatın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder