Çoban Kavurma

Çoban kavurma

MALZEMELER(5 kişilik)
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
10 adet mantar
10 adet arpacık soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
4 diş sarımsak
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
1 tutam tuz ve kekik



HAZIRLANIŞI
Tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyup ısıtalım. Yarım kilo kuzu kuşbaşıyı yağın üzerine atalım. Yağda, etler kendi suyu ile kavurulurken 4 diş sarımsağı küçük küçük keselim. Sarımsakları etlere ekleyelim. Etler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 7-8 dakika orta ateşte sarımsaklarla birlikte kavuralım. Bu arada etleri sürekli karıştıralım. Suyunu çeken ve kavrulan etlerin içine 10 adet arpacık soğanı ve 3 adet sivri biberi kalın dilimler halinde tencereye ilave edip, kavurma işlemine devam edelim. Etlerimizin yumuşadığını gördüğümüzde, dilediğimiz kadar tuz, bir tatlı kaşığı karabiber ve pulbiberi ekleyelim. 2 adet domatesi de küp küp doğrayıp tencereye ekleyelim. Birkaç kez karıştırdıktan sonra domateslerin suyunu bıraktığını göreceksiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Piştikten sonra kekik ve tuzu ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder