Fıstıklı Tel Kadayıf

MALZEMELER(10 kişilik)
Yarım kg. tel kadayıf
1 paket Orkide margarin
2 çorba kaşığı pekmez
200 gr. Antep fıstığı veya ceviz

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu




HAZIRLANIŞI
Margarini eritin. Yağın 4 çorba kaşığını ve pekmezi tepsiye alıp karıştırarak tepsiye yayın. Kalan yağı kadayıfın üzerine gezdirip karıştırarak kadayıfın yağ ile bütünleşmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine, çekilmiş Antep fıstığı veya cevizi serpin. Kalan kadayıfı da yine elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. 190 dereceli fırında kadayıfın altı üstü pembeleşene dek pişirin. Kızaran kadayıfı ters yüz ederek alt yüzü üste gelecek şekilde bir tepsiye ters çevirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Şerbet ılındığında kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder