Ispanaklı Mücver

Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- ½ su bardağı beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber

Harcı İçin:
- 300 g ıspanak
- 2 adet taze soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı kaşık kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber


Hazırlanışı
Taze soğanların ince ince kıyın. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın. Ispanakları haşlayıp, suyunu iyice ıskıp, ince ince doğrayın. (dondurulmuş ıspanakta kullanabilirsiniz.)Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.

Harcı için: Yayvan bır tavada margarini kızdırıp, içine kıyılmış dolmalık biberleri, doğranmış ıspanakları ilave edip, kavurun. Ispanaklar kavrulunca içine rendelenmiş havuçları, kıyılmış taze soğanları, kırmızı pul biberi, tuz karabiberi ilave edip, bir taşım pişirin. Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın. Derin bir kâseye ilk önce yumurtları kırın. Daha sonra üzerine sütü, bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi karıştırıp, iyice çıpınız. En son olarak harca rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırın. Soğuyan harcı karışıma ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Sıvıyağı ile yağladığınız fırın tepsisinin içine ıspanaklı harcı döküp, önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirip, dilimledikten sonra sıcak olarak servis ediniz.

Arzuya göre: Ispnaklı mücveri fırında pişirmek istemezseniz, geniş bir tavada sıvıyağını kızdırıp, karışımdan 1 kepçe yardımıyla kızgın tavaya döküp, ıspanaklı mücverlerin her iki tarafınıda kızartın. Kızarana mücverleri havlu kağıt serdiğiniz tabağa alıp, fazla yağını süzüp, sıcak olarak servis edin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder