
Malzemeler :
1 bütün köy tavuğu
1 karnabahar
1 soğan
3 diş sarımsak
1 su b. domates sos
1 tutam fesleğen
sıvıyağ
tuz, karabiber
Beşamel sosu için:
2 çorba k. söke un
3 su b. süt
kaşar peyniri
sıvıyağ
tuz, karabiber
muskat
Hazırlanışı :
Tavuğu kemiklerinden ayırarak küp doğrayın. Sıvıyağda bir süre kavurduktan sonra üzerine soğan ve sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca tavukları fırın kabına alın. Üzerine haşlanmış karnabaharı aldıktan sonra fesleğenli domates sosu üzerine gezdirin.
Bu arada beşamel sosunu hazırlayın. Bunun için söke unu sıvıyağda kavurun. Kavulmuş un kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütü de ekleyip tuzunu, karabiberini ve muskatını ilave edip kıvamını alana kadar pişirin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerine gezdirdikten sonra üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.
Alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder