MALZEMELER
10 adet mantar
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
2 diş sarmısak
4 su bardağı tavuk suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
Tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini tencerede eritin. Unu ilave edin, kavurun. 10 adet mantarı ince doğrayıp, tencereye alın. 1-2 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarmısakları ve tavuk suyunu ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Kalan mantarları irice doğrayıp, kızdırılmış sıvıyağda soteleyin ve çorbanın üzerine alın. Salçayı da aynı yağın içinde ezin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder