Mercimekli Tarhana Çorbası

Malzemeler
Hamuru İçin:
- 4 yemek kaşığı köy tarhanası
- 8 su bardağı et suyu

Harcı:
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı Kuru nane
- Tuz ve karabiber

Sosu:
- 3 yemek tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber




Hazırlanışı
Yeşil mercimekleri bir gece öncesinden ıslatıp, aynı su da haşlayın. Haşlarken tuz eklemeyin.Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kuru soğanları ilave edip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Daha sonra içine tarhanayı, et suyunu, kuru naneyi, haşlanmış mercimeği, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.Çorba kaynarken küçük bir tavada tereyaüını kızdırıp, kırmızı pul biberi kavurun.Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kırmızıbiberli yağı döküp, sıcak olarak servis edin.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder