Mısır Çorbası

MALZEMELER
• 1,5 su bardağı haşlanmış mısır
• Yarım su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
• 500 gr. kemikli kuzu veya dana eti
• 1 büyük soğan
• 100 gr. tereyağı
• Tuz

Arzu ederseniz üzerine kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp az sıvıyağda pembeleştirip kemikli etleri ilave edin. 6 su bardağı su ve tuzunu ilave edip suyu kaynayınca altını kısın ve etler iyice eriyene kadar çok kısık ateşte pişirin. (Kuzu etiyse yaklaşık 1 saat, dana etiyse 1.5 saat düdüklü tencerede ise kaynadıktan sonra 15 dakika yeterlidir). Etleri dikkatlice kemiklerinden ayırıp suyunu tülbentten süzerek (köpüğü ve kemik parçalarını ayırmak için) ayırın. 1 su bardağı mısırı, 1-2 yemek kaşığı et suyu ilave ederek blenderdan geçirin. Başka bir tencereye tereyağını koyun, yağ eriyince barbunya ve tane mısırı ekleyin. Biraz çevirip et suyu ve ince ince parçalara ayırdığınız eti ve püre mısırı ilave edin. Bir taşım kaynatıp, kaselere alın, arzu ederseniz karabiber, maydanoz veya kırmızı biber serpin.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder