Muzlu Sütlaç

MALZEMELER
1 kg süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet muz
1 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı pirinç unu Süslemek için;
1 adet muz



HAZIRLANIŞI
1 su bardağı suyla pirinçleri tencereye alıp, 10-15 dakika kadar pişirin. Pirinçler uzanınca sütü ekleyin. 30 dakika kısık ateşte, ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. Toz şekeri ekleyip, 20 dakika daha pişirin. Muzları soyup, çatalla püre haline getirin ve vanilya, yumurta, pirinç ununu ekleyerek iyice birbirine karıştırın. Bu karışımı sütlaca hızlı hızlı karıştırarak katın. 5 dakika sonra ateşten alın. Sıcak sıcak kaselere paylaştırın. Üzerlerini servisin hemen öncesinde muz dilimleriyle süsleyin (muzun kararmaması için süslemeyi sona bırakıyoruz)...


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder