Renkli Tane Biberli Bonfile

MALZEMELR(4 kişilik)
4 dilim dana bonfile
2 çorba kaşığı renkli tane biber
1 çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı süt kreması
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 tatlı kaşığı kekik
tuz




HAZIRLANIŞI
Bir püf noktası daha öğrendim, bonfilenin yumuşak olması için bir saat önce soğuk sütte bekletip süzün. Tuzunu ise pişmesine yakın ilave edin. İşte bonfilenin tarifi. Renkli biberlerin yarısını karabiber değirmeninde çekip kekikle karıştıralım. Bonfilelerin iki tarafına da bu karışımı bulayalım. Margarini tavada eritip bonfileleri ekleyelim. Kısık ateşte suyunu bırakıncaya kadar iki taraflı pişirelim. Bonfileleri kevgirle tavadan alıp kapaklı bir kapta sıcak olarak muhafaza edelim. Tavada kalan yağa sirkeyi ekleyip buharlaştıralım. Süt kreması ve kalan renkli biberleri ekleyelim. Sos koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Bonfileleri tekrar tavaya alalım ve tuz serpelim. Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder