Tavuk Dolması

Malzemeler
- 6 adet bütün tavukgöğsü

Harcı:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı sıvıyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 adet kuru soğan
- Tuz ve karabiber

Sosu:
- 4 yemek kaşığı sıvıyağı
- 300 g mantar
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- ½ demet dereotu
- Tuz ve karabiber




Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tavuk göğüslerini bütün olarak dövün. (şinitzellik gibi)Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Tencerede sıvıyağını kızdırıp d. fıstıkları, yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup, fıstıklar ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kekiği, kalan tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler göz göz olana kadar tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirip, demlendirip, soğutun.

Pilav pişerken küçük bir tencerede sıvıyağını kızdırıp, içine doğranmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Mantarlar kavrulup, suyunu çekince unu ekleyip, unun kavrulup, kokusu çıkıncaya kadar pişirin. En son olarak içine tavuk suyunu, sütü, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.

Dövülmüş Tavuk göğüslerinin içine pirinçli mantarlı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Kürdan ile uç tarafını tutturun. Sarılmış Tavuk dolmalarını tepsiye alıp üzerine doğranmış domatesleri serpin. Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında tavuklar iyice pişene kadar tutun.Fırından çıkardıktan sonra üzerine kremalı mantarlı sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder