Merhabalar Aydan Hanım,
Kadınbudu köfteyi yağda kızartırken, 2’nci pişirişte köpürmesinden dolayı çok işkence oluyor. Yağını az katıyorum bu yüzden. Köpürmenin yumurtadan dolayı olduğu malum. Bu konuda beni ve benim gibi mağdurları aydınlatırsanız sevinirim. Hiçbir yerde yağın köpürmesini engelleyecek bir şeye ulaşamadım. Elinizden kaleminiz, Kalbinizden sevginiz hiç eksik olmasın Allaha emanetle... Tüm Denizlililer adına Sevgilerimle...
Cüneyt Canoğlu
Sayın Canoğlu, öncelikle çok teşekkür ederim. Kadınbudu köftede yaşadığınız soruna gelince. Tarif çok önemli. Bugün verdiğim tarifle böyle bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Şimdiden afiyet olsun
Kadınbudu Köfte
MALZEMELER
Yarım kilo dana kıyma
1 küçük çay bardağı pirinç
Yeteri kadar tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Ayrıca:
Yeteri kadar un
Tuz
1 yumurta beyazı
PİRİNCİ yıkayıp süzün. Derin bir kaba kıymanın yarısını koyup diğer yarısını bir tavaya da ocağa alıp bir çay bardağı pirinç ile biraz kavurun. Kavurmayı yaparken kıymanın saldığı suyun bitmemesine dikkat edin. Ocaktan aldığınızda kıyma biraz sulu kalmalı. Diğer kıyma, su, yumurta sarısı, tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Büyük parçalar koparıp oval olarak köfte şeklinde hazırlayın. Her bir köfteyi yumurta akına alt üst batırıp, iyice una bulayın. Tek sıra olarak yağlı kağıt serdiğiniz bir tabağa sıralayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkartıp tekrar una bulayın ve tüm fazlalığını iyice silkeleyin. Derin bir kızartma tavasına çiçek yağı koyun ve alt üst tüm köfteleri orta ateşte yağ çekmesine izin vermeden kızartıp kağıt havlunun üzerine alın. Servis tabağına aktarıp sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder