Zeytinyağlı Fasulye

MALZEMELER
• 1 kilo taze çalı fasulyesi
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kayığı tuz
• 4 domates
• Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkayıp temizleyip doğrayın. Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın. Orta büyüklükte bir tencereye teytinyağı, soğan, fasulye, domatesi üst üste koyup, tuzunu, şekerini ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika boyunca pişirin.

Not: Taze fasulyeyi pişirirken su eklenmemelidir. Kendi suyunu salıp daha lezzetli olacaktır. Mümkün olduğunca kısık ateşte ve kapağını açmadan pişirmeniz yeterlidir.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder