Malzemeler:
İç malzeme:
500 g dana biftek
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı sirke
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Lahana turşulu Sos:
1 adet soğan
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı lahana turşusu
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 orta boy domates
2 diş sarmısak
Üzeri için:
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
10-15 adet kornişon turşusu
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
5 adet lavaş ekmeği
5 adet acı biber turşusu
Hazırlanışı:
İç malzeme:
Soya sosu, sirke ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırıp biftekleri bu karışımla bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletip süzün ve ince şeritler şeklinde doğrayın, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın. Susamları yağsız tavada kavurun ve kızarmış etlerin üzerine serpin. Toz hardal, karabiber ve kırmızı tozbiberi de ekleyip karıştırın.
Lahana turşulu Sos:
Ay şeklinde kesilmiş soğanları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sararıncaya kadar pişirin ve bir kaba alın. 1 kaşık daha zeytinyağı ile ince kıyılmış lahana turşusu, biber ve domates salçasını karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Kabuğu soyulmuş ve çok küçük küpler şeklinde kesilmiş domates ile kıyılmış sarmısakları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. ocaktan alıp pişmiş soğanlarla karıştırın ve ılıtın.
Lavaş ekmeklerin önce lahana turşulu sostan koyun, üzerine biftek parçaları, biraz maydanoz, uzun ince kesilmiş kornişonlar ve kaşar peyniri rendesi koyup dürüm şeklinde sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpin. 180°C'ye ısıtılmış fırında 5 dakika ısıtın. Acı biber turşusu ile birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder