Dövmeç

Malzemeler:
5 adet küçük boy domates
3 adet köy yufkası
200 g ufalanmış az tuzlu beyaz peynir
1 küçük ince doğranmış kuru soğan
Yarım su bardağı kıyılmış taze nane
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
1 su bardağı ince kıyılmış taze soğan
Yarım su bardağı küp doğranmış kornişon turşusu
1 tatlı kaşığı pul biber




Hazırlanışı:
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde kesin. Geniş bir kabın içine köy yufkalarını ufalayın ve domatesleri ekleyin. Yufkalar domatesin suyunu çekinceye kadar yoğurun. Peynir, kuru soğan, nane, maydanoz, taze soğan ve kornişon turşularını ilave edip karıştırın. Karışımdan küçük parçalar alın, elinizle şekillendirip servis tabağına sıralayın. Üzerlerine pul biber serpin ve servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder