Malzemeler
10 adet orta boy havuç
10 adet kuru kayısı
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Islatmak için:
1.5 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Doğranmış havuç ve kayısıları haşlayın. Yumurtaları tozşekerle çırpın. Haşladığınız havuç ve kayısıları blenderdan geçirin. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. En son kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Hamuru, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün. Tozşeker kattığınız portakal suyuyla ıslatın. Sütle çırpılmış krem şantiyi kek parçalarının her iki yüzüne sürüp kapatın. Üstüne de krem şanti sürün. Buzdolabında bekletin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder