Hindistan Cevizli Mandalinalı Kek

MALZEMELER
3 yumurta
100 gr. Margarin
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak mandalina suyu


Üzeri için
2 paket beyaz çikolata
1 çay bardağı krema



HAZIRLANIŞI
Margarini eritip, şeker ve yumurta sarısı birlikte çırpın. Mandalina suyunu ekleyin. Kabartma tozu, Hindistan cevizi, vanilya ve unu bir kapta karıştırıp kek hamuruna ekleyin. Yumurta beyazları çelik veya cam bir kap içinde bir tutam tuzla çırpıp kar haline getirin ve hamura ekleyin. Önceden yağlanmış kek kalıbına koyup 180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayı ocaktan aldıktan sonra yedirin. Kek ılındıktan sonra üzerine yavaşça dökün. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder