Ispanaklı Poğaça

MALZEMELER
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 yumurta
• 1,5 çay bardağı sıvıyağ
• Bir tutam tuz
• Yarım kilo kadar haşlanmış ıspanak
• 150 gr. beyaz peynir
• 100 gr. kaşar peyniri rendesi
• 100 gr. galeta unu


MALZEMELER
Un, süt, yumurta ve sıvıyağı iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Top şekline getirip 20 dk. dinlendirin.
Bu arada ıspanağı iyice süzün. Hiç suyu kalmamalı, aksi takdirde poğaçalarınız çok çabuk bozulur. Peynirlerle karıştırın bir kenarda bekletin. Hamuru tekrar yoğurup 24 adet ceviz büyüklüğünde parçalar yapın. Her bir hamuru avuç içinizde inceltip içine ıspanaklı harcı koyup bohça gibi kapatın. Üzerine bir kaba aldığınız galeta ununa batırın ve kapattığınız yer aşağıya, galetalı kısım üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizin 180 derecede 40-50 dakika pişirin.
Not: Arzu ederseniz ıspanaklı harcın içine bir yumurta akı ilave edip, poğaçaların üzerine galeta unu yerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder