Kepekli Peynirli Dereotlu Poğaça
Malzemeler :
4.5 su b.söke un
1 su b.süt
1 su b.sıvıyağ
1 p.kabartma tozu
1 yumurta
2 çorba k.sirke
1 çay k.tuz
1 tutam dereotu
125 gr.beyaz peynir
sade organik kepek
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın. Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve ince doğranmış dereotunu alarak iyice karıştırın. Ardından ortasını açarak üzerine sirke, sıvıyağ, yumurta ve sütü ekleyerek hamuru yoğurun. En son peyniri de ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurdan bezeler kopararak yuvarlayın. Kepeğe bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
TUZLULAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder