Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g lahana
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine sirkeyi ilave edin. Lahanayı yıkayıp doğrayın ve kavanoza doldurun. Lahananın olduğu kavanozu, bu salamura karışımı ile hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder