Pancar Çorbası

MALZEMELER
• 5 pancar kökü
• 1 kuru soğan
• Yarım kırmızı lahana
• 1 çay bardağı arpa şehriye
• 1 kerevizin kökü
• 1 havuç
• 2 su bardağı süt
• 5 su bardağı tavuk suyu veya su
• Yeteri kadar tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ



HAZIRLANIŞI
Pancar, kereviz ve havucu temizleyin, lahanayı yıkayıp incecik kıyın.Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin içine irice doğradığınız kereviz, pancar ve havucu atıp üzerine 2 su bardağı su koyup kapağını aralık bırakarak sebzeleri haşlayın. Blenderdan geçirip süt ve tavuk suyunu, tuzunu ekleyin. İnce kıydığınız lahanayı ekleyin. Ayrı bir tavada şehriyeyi sıvıyağda kavurun ve çorbanın içine ilave edin. Lahanalar iyice yumuşadığında ocağın altını kapatıp servis yapın.

Not: Kaselere servis ettiğinizde çorbanın üzerine kuru nane, acı pul biber gibi arzu ettiğiniz baharatı serpebilirsiniz.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder