Pekmezli


Malzemeler :
3 su b. haşlanmış buğday
1 su b. haşlanmış fasulye
1 su b. haşlanmış nohut
3 elma
6 sade organik incir
1 su b. sade organik kuru üzüm
2 su b. toz şeker
1 su b. sade organikharnup pekmezi
1 çorba k. nişasta

Üzeri İçin
Fındık
Hindistan cevizi
Kuru meyveler
Ceviz
Yeşil Fıstık




Hazirlanisi :
2 litre su alın ve kıvamına göre ayarlayın. Tencereye 3 su bardağı haşlanmış buğdayı alın. Üzerine 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı haşlanmış fasulye ve 1 su bardağı kuru üzüm ilave edin ve kaynamaya bırakın. Daha sonra elmaların kabuklarını soyun ve küp olarak kesin. Tencereye küp kesilmiş oranik sade kuru incir ve elmaları alın. Kaynamaya bırakın.
Daha sonra üzerine 1 su bardağı harnup pekmezi ilave edin ve kaynamaya devam etsin. Üzerine 1 çorba kaşığı nişastayı sulandıırn ve tencereye eritilmiş nişastayı ilave edin ve kıvamını bağlayın. Aşurenin kıvamı bağlandıktan sonra servis edin.Aşurenin üzerine hindistan cevizi,fındık,ceviz yeşik fıstık ve kuru meyveler ile süsleyip servis edin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder