PEYNİRLİ PAPATYA BÖREĞİ

HAZIRLANIŞI
· 1 adet hazır yufka
· 2 adet yumurtanın sarısı
· ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (sert peynir kullanmanızı öneririm)
· 1 demet dereotu
Kızartmak için;
· ½ su bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI
Yufkayı tezgahın üzerine serip çay bardağı ya da Türk kahvesi fincanının ağzıyla keserek parçalar çıkarın. Yaklaşık 5-6 santim çapındaki yuvarlak yufka parçalarını üst üste koyarak bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, yumurta sarılarını geniş bir kaseye koyup üzerine rendelenmiş sert beyaz peyniri ekleyin. Son olarak, incecik kıydığınız dereotunu da ilave edip malzemeleri çatalla ezin. Yuvarlak yufka parçalarından birini tezgahın üzerine koyun. Peynirli harçtan bir çay kaşığının yarısı kadar alıp üzerine yayın.
ıkinci yufka parçasını üzerine kapatıp yarım çay kaşığı kadar peynirli harç yayın. Bir yufka parçası daha yerleştirip hafifçe üzerine bastırın. Tüm yufkaları üçlü gruplar halinde aynen hazırlayıp tepsiye yan yana yerleştirin. Sıvıyağı geniş bir teflon tavada kızdırın.
Hazırladığınız papatya böreklerini kızgın yağda iki tarafları da altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızarttığınız börekleri üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın. Fazla yağını çektirip sıcak ya da ılık halde servise sunun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder