Pirinç Unlu Profiterol

Malzemeler
1 su bardağı + 1 çay bardağı pirinç unu
1 su bardağı su
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
Yarım çay bardağı tozşeker
İçi için:
2 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema



HAZIRLANIŞI
Suyu bir tencereye alıp, üzerine tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağı kısıp, sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra tozşekeri ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edip, elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 170 derece fırında pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içine atıp, eritin. Hamurların içine kremadan doldurun. Üzerine de krema döküp servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder