Portakallı Krem Karamel

8 kişilik
MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
8 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı portakal suyu

Karamel için:
2 su bardağı toz şeker



HAZIRLANIŞI
Karamel için toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karıştırarak eritin. İçlerini su ile hafifçe ıslattığınız krem karamel kaplarına karameli paylaştırın. Sütün içine vanilya katarak el yanmayacak sıcaklıkta ısıtın. Taze yumurtaları toz şekerle çırpıp sütlü karışıma yavaş yavaş akıtarak ve karıştırarak ekleyin. Portakal suyunu da ilave ettikten sonra, sütlü karışımı krem karamel kaplarına dökün. Isıtılmış 200 dereceli fırında benmari usulü 10 dakika pişirin. Daha sonra 150 derece ısıda, üzeri kızarana kadar pişirin. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder