8 kişilik
MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
8 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı portakal suyu
Karamel için:
2 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Karamel için toz şekeri yapışmaz yüzeyli tavada karıştırarak eritin. İçlerini su ile hafifçe ıslattığınız krem karamel kaplarına karameli paylaştırın. Sütün içine vanilya katarak el yanmayacak sıcaklıkta ısıtın. Taze yumurtaları toz şekerle çırpıp sütlü karışıma yavaş yavaş akıtarak ve karıştırarak ekleyin. Portakal suyunu da ilave ettikten sonra, sütlü karışımı krem karamel kaplarına dökün. Isıtılmış 200 dereceli fırında benmari usulü 10 dakika pişirin. Daha sonra 150 derece ısıda, üzeri kızarana kadar pişirin. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder