Sarımsak Turşusu

Malzemeler:
1 poşet Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
500 g ayıklanmış sarımsak




Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Sarımsakları kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin.
Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile sarımsakların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder