MALZEMELER
• 4 kabak
• 200 gr. hellim peyniri
Hamuru için:
• 150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 250 gr. un
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım demet ince kıyılmış dereotu
• Karabiber
Sos için:
• 100 gr. süzme yogurt
• 50 gr. yoğurt
• 1-2 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
• 5 gr zencefil tozu
MALZEMELER
Kabakları dilimleyip tuzlayın ve bir kevgirde suyunun süzülmesi için 1-2 saat bekletin. Tüm hamur malzemesini yoğurup tart hamuru elde edin. 1 saat dinlendirip tezgahta 2 cm. kalınlığında açıp, 8-10 cm. kalınlığında uzun seritler kesin. Kabatları kağıt havlu ile sularını alıp, hellim peynirini kabakların ebatlarında kesip hazırlayın. Her bir hamur şeridinin icine bir kabak ve hellim koyup rulo olarak kapatın. Uzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede 30 dk. pişirin. Sos malzemesini iyice çırpıp, fırından çıkan kabak böreklerinin yanında servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder