MALZEMELER (4 kişilik)
• 200 gr. bitter çikolata
• 150 gr. ahududu
• 125 gr. krema
• 3 yumurta
• 2 yumurta akı
• 1 kahve fincanı toz şeker
Üzeri için
• Krema ve pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Sufle kabınızı yağlayın. Çikolatayı benmari usulünde eritip kremayı ilave edin. Ağır ateşte pürüzsüz hal alana kadar bir kaç dakika kadar karıştırın. Yumurtanın aklarını sarılarından ayırın. Sarıları birer birer çikolataya çırparak ilave edin. Beş dakika kadar ısıtarak yumurta sarılarının hafifçe pişmesini sağlayın. Ateşten indirin bu arada diğer iki yumurta akını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Şekeri ilave edip kar gibi köpürene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma köpük haline gelmiş yumurta akını kaşık kaşık ilave ederek sönmemesine özen göstererek yavaşça yedirin. Sufle kaplarına ahududuları paylaştırın ve üzerine karışımı ilave edin. Her bir kapta bir iki parmak boşluk kalmasına dikkat edin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin üzerine krema ve pudra şekeri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Not: Bu tarifte standart büyüklükteki sufle kapları ile 4 sufle hazırlayabilirsiniz. Ancak kullandığınız kaplar küçükse daha fazla olacaktır.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder