Aşotu Çorbası


Malzemeler :
2 su b. haşlanmış buğday
125 gr. kıyma
1 soğan
1 su b. et suyu
Tuz
Karabiber

Terbiyesi İçin:
1 kase yoğurt
2 çorba k. un
soğuk su

Üzeri İçin
1 çorba k. tereyağı
Aşotu




Hazırlanışı
Tencereye 2 su bardağı haşlanmış buğdayı alın ve su ilave edin ve kaynamaya bırakın.Terbiyesi için 1 kase yoğurdun içine 2 çorba kaşığı un ve su ilave edin ve karıştırın. Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave din ve karıştırın. Terbiyeyi tencereye ilave edin. Üzerine 1 su bardağı et suyu ilave ve tekrar sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Çorba kaynadıktan sonra ocaktan almaya yakın içine yağda kızartlmış minik köfteler ekleyerek 5 dk. kadar daha kaynatın.Üzeri için ise tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin ve aşotu ilave edin ve aynatın. Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine tereyağlı aşotunu ilave edin ve servis edin.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder