Ayvalı İnce Pay

MALZEMELER
3-4 adet ayva
3 çay bardağı toz şeker
150 gr. margarin
1,5 su bardağı toz şeker (ayrıca)
2,5 su bardağından 1 parmak fazla un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt


HAZIRLANIŞI
Ayvaları soyun. Çekirdeklerini çıkarın. 6 veya 8 parçaya bölün. Üzerine şeker serperek pişirin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle iyice çırpın. Sütü, margarini ve kabartma tozunu ekleyin. Çırpmaya devam edin. Son olarak unu ekleyin. Pişmiş ayvaları tart kalıbına dizin. Hamuru üzerine dökün. 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra kalıbı ters çevirin. Dilimleyerek sevis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder