Malzemeler
500 gr. hamsi
Yarımşar demet taze soğan, dereotu, maydanoz
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1'er çay bardağı süt, su
1'er su bardağı mısır unu, un
2 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, pulbiber
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Hazırlanışı
Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İnce kıyıp, kenara alın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta ve sıvıyağı bir kaba alıp, çırpın. Üzerine süt ile suyu ilave edin. Kıyılmış yeşillik ve hamsileri de karışıma ekleyin. Mısır unu, un, kuşüzümünün yarısı, tuz ve baharatları da ekledikten sonra karıştırın. Yağlanmış kek kalıbının dibine kalan kuşüzümlerini ve dolmalık fıstıkları serpin. Hamuru kalıba döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder