Karides Çorbası

Malzemeler
100 gr. iç bakla
5 çorba kaşığı margarin
2 adet patates
1 adet soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı köri
4 su bardağı tavuk suyu
50 gr. karides
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber




Hazırlanışı
Baklaları geceden ıslatın. Ertesi gün margarini eritin, küçük doğranmış patates, soğan, maydanoz yaprakları ve baklayı tencereye ekleyin, çevirerek kavurun. Köriyi de ekleyip, bir-iki dakika daha kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. 15 dakika pişirip, mikserle püre haline getirin ve süzgeçten geçirin. Karidesler çözüldükten sonra sıvıyağda iki dakika kavurup, tuz ve karabiber ekleyin. Çorbayı kaselere doldurup, üzerine karidesleri koyarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder