Kaşarlı Mantar Güveç

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
500 gr. mantar
300 gr. domates
200 gr. sivri biber
100 gr. tereyağı
100 gr. kaşar
100 gr. dil peyniri
1 kahve fincanı süt
1 baş iri kuru soğan
Tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
Mantarları piyaz gibi keserek hazırlayalım. Soğan, biber ve kabuğu soyulmuş domatesi ince ince keselim. Tavaya yağ koyup soğanı kızartalım, biberlerin diriliği gidene kadar soğanla birlikte pişirelim. Mantarları koyup 5 dakika sonra domatesi de ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve sütü koyup koyulaşıncaya kadar pişirelim. Hazırlanan malzemeyi kayık şeklindeki güveçlere paşlaştıralım. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Dil peynirleri dikdörtgen şeklinde ince çubuk gibi keserek aralıklı olarak güveçlerin üzerine dizelim. 180 derecede fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından aldığımız yemeği sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder