MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet soğan
250 gr. yağsız kıyma
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
60 gr. eritilmiş margarin
Yarım fincan sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı küçük küçük doğrayın. Sıvı yağda fıstıkları sarartıp, soğanı ekleyin. Soğan biraz sararınca kıymayı ilave edin. Kıymanın rengi dönene dek kavurun. Tuz, karabiber, kuş üzümü ve maydanozu ekleyip bir dakika daha kavurun. Üç yufkayı yandan kesin. Bir yarım yufka üzerine, eritilmiş margarin ve süt serpin. Üzerine kıymalı içten gezdirin. İkinci ve üçüncü yarım yufkalara da yağ ve süt serperek, kıymalı içten serpiştirin. Yufkaların yan kenarlarını içe doğru döndürüp rulo yaparak sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder