Lakişe Çorbası


Malzemeler :
1 su b.haşlanmış yeşil mercimek
Sade organik tuz
Su

Hamuru İçin
1 su b.söke un
1 çay k.tuz
Su

Üzeri İçin
1 soğan
1 çorba k.domates salçası
100 gr. kıyma
1 Çorba k.tereyağı




Hazırlanışı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği tencereye alın. Üzerine tuz ve su ilave edin ve suyu kaynamaya bırakın. Hamuru için 1 su bardağı söke unu bir kaba alın.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ve su ilave edip hamuru yoğurun. Hamuru merdane ile açın.Açtığınız hamuru boyuna ve enine kesin. Tencere kesme hamurları ilave edin. Üzeri için ise 1 adet soğanu yemeklik kesin.
Tavaya sıvıyağı alın ve soğanı kavurun. Daha sonra üzerine domates salçası 100 gr.kıyma ve tereyağı ilave edip kavurun. Kıymalı harcı tencereye dahil edin ve kaynamaya bırakın. Daha sonra çorbayı servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder