6 kişilik
malzemeler
6 adet tavuk baget
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı Kars gravyer peyniri
2 kahve fincanı süt kreması
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı beyaz şarap
2 yemek kaşığı mısır gevreği
Hazırlanışı
Bu yemek için tavukların önceden hafifçe pişirilmesi gerekiyor. Bunun için tavuk bagetleri keskin bir bıçakla 5-6 yerinden çizilir. Böylece tavuklar daha iyi kızarır. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirilir. Bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve tavuklar sık sık çevrilerek, tavanın ağzı kapalı olacak şekilde 10-12 dakika kızartılır. İstenirse, pişirme işlemi kaynayan tuzlu suyun içinde 15-20 dakika haşlanarak da yapılabilir. Sosun hazırlanması için tereyağı ve hazır süt kreması bir tencereye aktarılıp kısık ateşte ısıtalım. Rendelenmiş gravyer peyniri de eklenip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak eritelim. Peynir iyice eriyip, sos koyu ayran kıvamına gelince ılık tavuk suyunu ya da beyaz şarabı tencereye aktaralım. Şarabın alkolünün uçması ve tavuk suyunun sosla iyice özleşmesi için bir kez kaynatalım. Sosu ocaktan hemen indirip üzerine karabiber ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. Tavuk bagetlerini, bir fırın kabına dizelim üzerine peynir sosu gezdirelim. Mısır gevrekleri ufalanarak sosun üzerine serpiştirelim. Servise sunmadan önce fırında 15 dakika hafif ısılarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder