Peynirli Ay Çöreği

MALZEMELER(6 KİŞİLİK)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ+ margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz, çörekotu

İçi için:
100 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
4 adet patates
3 adet taze soğan



HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kaba yağı, yoğurdu, bir yumurta akını ve kabartma tozunu koyup, karıştırın. Elenmiş unu ve tuzu azar azar katarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu, taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Hafifçe unlanmış bir zeminde çay bardağı genişliğinde açın. Hazırladığınız patatesli içi ortasına döşeyin. Rulo yaparak sarın. İki ucunu içe doğru büktürerek ay şekli verin. Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çörekotunu serperek orta ısılı fırında pişirin. Afiyet olsun.





Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder