Tavuklu Ispanak Çorbası

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
750 gr. ıspanak
1 tavuk göğüs eti
6 su bardağı su
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı pulbiber, tuz, karabiber



HAZIRLANIŞI
Ispanağı yıkayıp süzelim ve ince şeritler halinde doğrayalım. Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak suyu dökelim. Et yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Eti kevgirle bir tabağa alıp tel tel ayıralım. Soğanları ince ince kıyalım. Margarini bir tencerede eritip soğanları pembeleştirelim. Unu ilave edip kavuralım. Tenceredeki tavuk suyunu azar azar döküp karıştıralım. Ispanak, tavuk eti, tuz, karabiber ve limon suyunu kaynamakta olan çorbaya ilave edelim. Kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ispanaklar yumuşayınca ateşten alıp üzerine pul biber serpelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder