Asma Yaprağında Çinekop

MALZEMELER
• Yarım kilo çinekop (içi temizlenmiş)
• 20-30 salamura asma yaprağı
• 1 dilimlenmiş limon
• Karabiber



HAZIRLANIŞI
Salamura asma yapraklarını yıkayıp kevgire alın. Balıkları da yıkayıp kevgire alın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Her bir balığa biraz karabiber serpip asma yapraklarının içine kafaları dışarıda kalacak şekilde sarın ve yaprakların açılmaması için uçları altta kalacak şekilde tepsiye sıralayın. Limon dilimlerini gelişi güzel aralara serpiştirin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ızgara bölümünde balıkları 15 dakika pişirip servis yapın.
Not: Salamura yapraklar tuzlu olacağından ayrıca tuz koymaya ve çinekop balığı da yağlı olduğundan ayrıca sıvıyağ ilavesine gerek yoktur.




Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder